Uutisia

Tilalla tapahtuu.

8.6.2014

Olimme yhtenä tilana mukana SHCC ry:n järjestämässä teemapäivässä lauantaina 7.6.2014. Päivä onnistui loistavasti, vaikka pieni sadekuuro pääsikin yllättämään. Kävijämäärä ylitti kaikki odotuksemme suorastaan moninkertaisesti. Samaa viestiä kuului muiltakin tiloilta, joten tällaiseen tapahtumaan oli olemassa selkeä tarve. Kiitokset kaikille vierailijoille ja pahoittelut, että talon isäntäväki oli välillä hyvinkin kiireinen, kun oli monia vierailijoita samaan aikaan!


13.3.2014

Eräs aktiiviviljelijä kylällämme päätti luopua pelloistaan kokonaan ja jäädä eläkkeelle. Neuvottelujen jälkeen teimme kaupat osasta näitä maita. Saimme sopivia lohkoja läheltä tilaamme, jotka tulevaisuudessa mahdollistavat toimivat laidunjärjestelyt ja talvirehut lyhyen kuljetusmatkan takaa.


4.2.2014

Jalostustyömme palkittiin taas Faban emolehmäseminaarissa. Tällä kertaa oli yksi sarja kaikenkokoisille tiloille ja nyt saimme vastaanottaa kolmannen palkinnon karjasarjassa.


6.7.2013

Farmarimessuilla Seinäjoella highland-yhdistyksen osastolla esimerkkieläimet koostuivat muutamista tilamme nuorista sonneista ja hiehoista. Samassa yhteydessä oli vuosinäyttely, josta tuomisina oli useampikin pokaali.


5.2.2013

Jalostustyömme palkittiin Faban emolehmäseminaarissa. Iltajuhlista oli kotiin viemisenä pienten karjojen ykköspalkinto!


25.8.2012

SHCC ry järjesti vuosinäyttelyn Pertunmaalla Volasen tilalla. Riverhill talutti kehään kaksi hiehoa, joista "Pörri" oli luokkansa voittaja ja naaraspuolisten varachampion. Näyttelyn kruunasi saunominen ja upea illallinen yhdessä muiden kasvattajien kanssa. Kivan viikonlopun jälkeen oli mukava ajella maisemareittiä takaisin Pohjanmaalle.


3.5.2012

Meille avautui hiukan yllättäen tilaisuus hankkia Sepänkylästä sopiva peltolohko. Etäisyys oli sopiva ja muutenkin lohko soveltui tarpeisiimme, joten neuvottelujen ja kauppojen jälkeen peltoalamme kasvoi parilla hehtaarilla.

2012 kesä tullaan tilallamme muistamaan ahkeran salaojituksen kesänä. Kaikkiaan neljältä lohkolta katosi avo-ojat ja ojitettu peltoalakin oli yli kolmannes koko alasta. Investointi oli iso ja merkittävä, mutta nyt ojitus toimii ja peltotyöt sujuu.


3.2.2012

Pitkällisten neuvottelujen jälkeen meille tarjoutui mahdollisuus pellon hankintaan aivan naapurista. Myyjinä oli Välimäen pariskunta, joille tuli eteen muutto kirkonkylälle parempien palvelujen ääreen reilun viidenkymmenen Hyypässä eletyn vuoden jälkeen. Itse kantatila asuntoineen ja ulkorakennuksineen myytiin nuorelle hevostilalliselle, mutta pelloista pieni osa tuli meille.


20.8.2011

Tyytyväisin mielin saimme palata SHCC ry:n vuosinäyttelystä. Voitimme nuorten sonnien luokan ja saman luokan kolmannen tilan. Voittajasta skotlantilainen tuomari sanoi, että näkee potentiaalia toimia jollain tilalla siitossonnina ja odottaa mielenkiinnolla millaiseksi sonni kasvaa. (lisäämme linkin tuleville kuvasivuille).
Valmistautumisemme meni aivan pieleen, koska Johannan yllättävän sairastumisen vuoksi ennakkovalmisteluja ei tehty käytännössä lainkaan. Ystäviemme kannustuksella ja avustuksella saimme eläimet voittoisasti kehään


8.4.2011

Saimme toisenkin sopivan peltoalueen Sepänkylästä. Myyjänä oli aktiivinen viljelijäpariskunta, joka pitkän etäisyyden vuoksi oli laittanut pellon myyntiin. Kaupan yhteydessä tuli lisähehtaareita reilut kolme, joten nyt meidän pikkutila on jo yli 24:n peltohehtaarin kokoinen. Tämä oli sitten se viimeinen sysäys siirtyä luomuun. Kurssit on käytynä ja sopimukset tekovaiheessa.« Edelliset 10   Seuraavat 10 »