Uutisia

Tilalla tapahtuu.

9.6.2010

Olemme saaneet vastaanottaa uutisia iloisista tapahtumista niillä tiloilla, joille olemme myyneet jalostuseläimiä. Hiehojen poikimiset ovat sujuneet hyvin ja emo-ominaisuudet ovat olleet sellaiset kuin pitääkin. Sonnit ovat myös olleet ahkerina ja syntymäpainot ovat olleet toivotulla tasolla. Voimme siis hyvillä mielin jatkaa eläinten myyntiä niitä tarvitseville.


23.2.2010

Teimme kaupat maa-alueesta, joka tuli monen erikoisen vaiheen jälkeen viimein myyntiin. Alue sijaitsee erittäin luonnonkauniilla paikalla Rauhanluoman kupeessa vain parin kilometrin päässä meiltä. Aluetta tullaan raivamaan ja siitä tulee yhdelle eläinryhmälle sopiva kesälaidun


14.8.2009

Olemme nyt toimittaneet lyhyen ajan sisällä neljä kasvattamaamme sonnia jalostuskäyttöön eri tiloille. Kiitämme ostajia ja toivomme menestystä jalostustyöhönne tämän hienon rodun parissa. Sonnimme ovat saaneet kiitosta erinomaisen rakenteensa ja miellyttävän luonteensa ansiosta. Hyväluonteinen ja käsittelyyn tottunut sonni on emotilalliselle hyvä työkaveri.

Pidämme jalostuskäyttöön myytävien eläinten tason korkealla ja niinpä meillä on jäljellä enää yksi jalostuskäyttöön sopiva sonni. Tämän kevään sonnivasikoissa on kuitenkin tulossa uusia kykyjä, joten kannattaa tulla käymään.


2.8.2009

Viikonloppuna neljä kasvattiamme kilpaili vuoden päänäyttelyssä Kokkolan Farmarissa. Skotlantilaisen tuomarin näkemyksen mukaan eläimet laitettiin järjestykseen ja saimme kunnian pokata nuorten sonnien luokassa sekä I-, että III-pokaalit. Olimme siis todella tyytyväisiä lopputulokseen! Tästä on taas hyvä jatkaa.


18.6.2009

Johanna valmistui toukokuun lopulla paikallisesta maatalouden opinahjosta ainoana aikuislinjalaisena. Aluksi hän opiskeli pelkästään TE-keskuksen vaatimat 20ov, mutta kotieläintalouden opettajan kannustamana hän päätti suorittaa koko tutkinnon.
Saimme hankittua alkuvuonna pitkän tauon jälkeen hieman lisää peltoa. Ostimme Kallionalustan perikunnan maita hieman yli 3 ha. Lohkot ovat meille sopivan kokoisia ja niiden etuna on läheinen sijainti. Talvella maat kalkittiin ja nyt niihin kylvettiin nurmi suojaviljaan.


5.5.2009

Ensi kesän astutuksiin on hyvä suunnitella sonnivalinnat ajoissa. Meillä on tarjolla edustava otos eri ikäisiä poikia, myös muita kuin näyttelyssä käyneet. Meiltä on turvallista hankkia jalostussonni, koska varmistamme ennen myyntiä eläimen sopivuuden sukunsa puolesta. Lisäksi kerromme sonnin ostajalle kaiken eläimen luonteesta, rakenteesta ja ominaisuuksista. Kesyjä ja käsittelyyn tottuneita eläimiämme on ostajan helppo kokeilla ja tunnustella itse omin käsin! Sonnin valinta ja osto on emolehmätilan tärkeimpiä hankintoja. Hyvän sonnin jälkeläisissä on useiden kymmenien kilojen ero teuraspainoissa heikomman periyttäjän jälkeläisiin verrattuna. Suoramyynnissä tämä saattaa tarkoittaa useiden satojen eurojen eroa! Ota selvää tarjonnastamme. Huomaat, että Riverhillin hinta/laatusuhde on erittäin kilpailukykyinen!

Melkein kaikki poikimiset ovat onnellisesti ja onnistuneesti takana. Terveet ja iloiset vasikat kirmailevat keskenään emojen vahtiessa vieressä jälkikasvunsa touhuja.


15.12.2008

Syksy on sujunut emolehmätilan tavanomaisissa merkeissä. Vasikat saatiin erotettua ja punnittua marraskuun lopussa ja joulukuun alussa. Punnituksissa tuli emännälle ja isännälle maireita ilmeitä, koska painot olivat kehittyneet hienosti - näköjään lehmien tuotostaso oli parempi kuin viime vuonna ja se toi vieroituspainoihin jopa useiden kymmenien kilojen lisäyksiä. Olemme edelleen erittäin tyytyväisiä sonnimme ja emojemme tuloksiin! Tämän keväiset vasikat ovat menossa kasvamaan emoiksi uudelle tilalle. Mikäli mielit saada Riverhillin kasvatteja omaksesi tulevaisuudessa voit sopia ajan ja tulla tilavierailulle.

Tälläisiä näkyjä on taas luvassa myöhemmin keväällä...

Tälläisiä näkyjä on taas luvassa myöhemmin keväällä...


11.7.2008

Aivan uusi kokemus syntyi, kun pakkasimme viime viikonloppuna kaksi sonnia autoon ja suuntasimme kohti ensimmäistä näyttelyä OKRA messuille. Tuloksena oli molemmille sonneille palkintosijat pokaaleineen ja muutenkin onnistunut kokemus. Rotumme oli laajasti esillä ja tuomari kiitteli kovasti esitettävien eläinten tasokkuutta. Eläimemme herättivät kovasti kiinnostusta sekä yleisössä, että uutta sonnia tarvitsevien keskuudessa. Mikäli mietit uuden sonnin hankintaa, niin tule ihmeessä katsomaan, mitä meillä on tarjota. Kuvia näyttelystä löytyy ensihätään yhdistyksemme sivuilta.


9.5.2008

Kevään poikimiset ovat sitten takana. Meillä oli vilkas huhtikuu, koska kaikki eläimet poikivat reilun kolmen viikon aikana ja saldona oli 9 nättiä tyttövasikka ja 4 reipasta sonnipoikaa, vaikka yhtä sonnia ensin tyttönä pidettiinkin. Pitää näköjään tutkia tarkemmin korvamerkinnän yhteydessä.
Sonnimme näyttää periyttävän oikein sopivaa syntymäpainoa vaikka ne hiukan nousivatkin viime vuodesta. Talviaikainen ruokinta näytti onnistuvan ja rehuja täydennettiin sopivilla kivennäisillä. Uskomme, että varsinkin seleeni vaikutti siihen, että jos vasikat olivat elinvoimaisia jo viimekin vuonna, niin nyt ne olivat aivan uskomattoman reippaita ja poikimiset sujuivat nopsasti.
Otimme myös ensimmäisiltä sonnipojilta vuodenpainot. Tuloksena oli oikein hyviä lukuja ja kun rakenteetkin ovat kunnossa, niin voimme olla jalostustyömme alkuun erittäin tyytyväisiä.


31.1.2008

Ensimmäiset kasvattimme lähtivät uudelle tilalle tuleviksi emolehmiksi. Kyyti sujui hyvin ja turvallisesti Kangasmäen trailerissa ja eläinten tutustuminen uusiin ihmisiin ja eläimiin saattoi alkaa.« Edelliset 10   Seuraavat 10 »